tisdag 4 november 2008

En god gryta som jag gjorde under lovet den var jätte god.

Orientalisk köttgryta

400g nötkött innanlå
2msk smör
1 stor purjolök
rivet skal och saft av en apelsin (väl pressad)
1 msk kinesisk soya
½ tsk salt
2 krmått svartpeppar
1 påse salta jordnötter (ca 50g)ELLER EFTER SMAK
2 dl vispgrädde
1 apelsin till garnering

Skär köttet i ca: 1cm tjocka strimlor, bryn dem i hälften av smöret. Lägg sedan över den i en stekgryta. Skölj och strimla purjolöken. Bryn den i resten av smöret. Blanda purjo och kött i stekgrytan tillsätt apelsin-skal och -saft, soya, salt, peppar, jordnötter och grädde. Låt grytan koka på svag värme under lock ca: 30min tills köttet är mört. Skala den andra apelsinen och skär den i tunna skivor och garnera med den . Servera med kokt ris eller potatis och sallad.

1 kommentar:

VILLA VRÅKEN sa...

Måste testa denna gryta.....